neděle 26. července 2009

Korycany-Chriby-Slusovice (Desna)

Prehanky, ktere vecer hrozily, nastesti nenastaly Nicmene po pozdni vecerce v 11 se detickam nechtelo vstavat a vykopal jsem je ze stanuvaz po pul devate, coz znamenalo odjezd po jedenacte.
A hned jsme zacali stoupanim, nejdriv podel prehrady a pote vystupem az na Brdo, nejvyssi vrchol Chribu. Cesta to byla pekna, konecne zmizely asfaltky a my za idealniho cyklopocasi (skoro jasno, 21 C) poklidne stoupali. Z Brda byl moc pekny vyhled, ale za nim nasledovalo nekolik km pesi dalnice, kde nam bylo broditise mezi davy turistu, deckami, psy a jinymi kritickymi prekazkami. Nasledoval zaslouzeny sjezd po silnickach do Otrokovic, vtom nejprudsim poslednim vyrobil Lukas na jednom schudku opravdu kvalitni defekt - dvojcvak na prednim a zadnim soucasne. Zacali jsme opravovat a poslali holky napred. Byl to dobry tah, zakufrovaly v Otrokovicich tak kvalitne, ze po pulhodinove oprave jsme s Lukasem dorazili do smluvene hospody Sypka (super-doporucujeme) jako prvni.
Nasledoval obavany prujezd Zlinem. Po proklickovani ulickami Otrokovic jsme se nakonec napojili na polnacku rovnobeznou s hlavni silnici vedouci udolim a ta nas dovedla na cyklostezku. Nakonec nas to protahlo Zlinem podel ricky a obavana dzungle velkomesta se nekonala - bajecne!
Slusovicka dalnice deti trosku prekvapila - ono je to prece jen legracni, kdyz se na normalni silnici pripoji ctyrproudovka - a tak jsem musel pridat detem jako vysvetleni slusovicky pribeh. Do kempu Desna nas dovedlo ctyrkilometrove stoupani, dorazili jsme necekane pozde, az kolem osme. Kemp je pekny, ma sice hospudku, ale bohuzel s kuchyni typu "co fritak dal". No proste mastna hruza, musel jsem se pojistit fernetem.
Ujeto 71 km, nastoupano 600 m, celkem 140 km.

Žádné komentáře:

Okomentovat