sobota 25. července 2009

(Praha-)Brno-Korycany

Cyklovyprava zacina. Do Krakova jsem se chtel podivat dlouho, tak snad to ted vyjde.
Na muj zurivy natalk jsme vyrazili z domova uz ve tri cvrte na deset, ac pendolino jelo az v 11. Jeste jsme stihli uvodni foto na Staromaku a pak u jsem resil logistickou ulohu, jak dostat 4 kola na pozici vsech 3 drzaku, kterymi pendo disponuje. Nastup na m trval 30 minut, tak jsme se zacali tesit, co s nami draha provede v Brne pri vystupu, kde mame k dispozici 3 minu del jizdniho radu...
Jenze draha mela jine starosti. Pendo bylo narvane cizinci zejmena asijskeho puvodu s obrovskymi kufry a bez mistenek. Vlajkova lod CD se tak promenila v dobytcak typu sedni a projdi jak muzes, a osadka vlaku s tim zjevne nemela problem Zkasirovala nevlastniky mistenky pokutou 200 Kc (coz je cena mistenky) a tim problem skoncil. Copak by se stalo, kdybych do francouzskeho TGV nastoupil bez mistenky...? Ale abych osadce jen nekrivdil, zatim jsem nezazil, aby pruvodci roznasel po vlaku objednane jidlo... Tak jsme jim za odmenu vystoupili v Brne uz za 6 minut.
Mesta neumim. Poprve jsme zabloudili uz na nadru, je neuveritelne, jaky labyrint se da vytvorit na kapesnim brnenskem nadrazi. Podruhe pri odjezdu od Zvonarky - mel jsem v hlave, ze musim sledovat tramvaj vychodnim smerem, a najednou se otocila na jih. A do tretice jsme misto na Slapanice zamirili k letisti Turany.
A pak uz to jelo. V planu bylo do kempu Korycany pres Slavkov asi 50 km. Jenze brnenske kufriky, objizdka va Slavkove trasu nakonec natahly. Pocasi bylo uzasne, primo cyklo Slunicko svitilo obcas priclonene oblacky, jedina docela vydatna prehanka nas chytla ve Slavkove. Do kempu jsme dorazili pred pul devatou, byl prijemny, jako jeho majitele, kteri nam ugrilovali domaci klobasky.
Ujeto 69 km, prevyseni 450 m, celkem 69 km.

Žádné komentáře:

Okomentovat